top of page
  • Forfatters billedeAnders Fyllgraf

En verden i forandringI disse Corona tider er det vigtigt at vi holder afstand for hinanden, når vi færdes blandt andre. Det kan være svært at agere i, og vi har sikkert alle forskellige måder at holde jordforbindelsen på. Jeg personligt holder af at komme ud i naturen for at komme helt ned i gear. Det giver mig en enorm ro at være i det fri og det er en stor prioritet for mig i denne tid, at søge forskellige landskaber, da der er stor forskel på energien på de forskellige steder. Det var i hvert fald fantastisk at være på stederne IRL, hvor der var en utrolig energi. Jeg har lavet mig en liste over steder/landskabstyper jeg vil besøge, som er ren balsam for sjælen. Jeg har blandt andet været i Troldeskoven i Rold, Ertebølle, Dollerup bakker ved Viborg, Svinkløv og Jenle Plantage.


Det kan klart anbefales, at I derude også tager ud i naturen, hvis I har mulighed for det.

Jeg tænker her bl.a på vores hårdt prøvede sundhedspersonale, som har smittefaren tæt inde på livet hver dag og som bliver påvirket langt ind i sjælen i pandemiens kølvand. Jeg håber inderligt der er nogen der tager hånd om dem og hjælper dem med at blive ”hele” mennesker igen, når vi er kommet ud på den anden side eller inden vi kommer dertil. Uanset om det er den etablerede sundhedsverden eller den alternative behandlerverden der kan gøre en forskel her, så håber jeg der bliver gjort brug af det. Psykologer er dygtige og har stor viden og mange værktøjer i værktøjskassen. Det har jeg også. Jeg har en anden tilgang til personen overfor mig, og mit arbejde er på et andet plan, da jeg kan hjælpe på sjælsplan. Det er blandt andet det jeg kan, det er det jeg gør og det er noget, der bliver brug for. Ikke alt kan måles og vejes. Mit arbejde og min indsigt kan i hvert fald ikke, men resultaterne taler for sig selv.


Der er også andre, der kan være stærkt påvirket af situationen. Dem der er syge med en kronisk sygdom, dem der arbejder hjemme, dem der er på randen af konkurs, dem der har mistet deres job, dem der pludselig kun kommer ud for at handle ind en gang imellem, dem der mangler det sociale aspekt mennesker imellem, dem der skal på arbejde uanset om der er virus på spil eller ej – butiksansatte, apotekspersonale, plejepersonale, chauffører, rengøringspersonale, pædagoger, skraldemænd, håndværkere osv. Jeg undskylder overfor de grupper der ikke er nævnt her; jeg ved I er der og gør en kæmpe indsats. Alle i samfundet er påvirket på et eller andet plan og alle skal vi forholde os til, at hverdagen som vi kendte den, er langt borte lige nu.


Jeg forestiller mig at fremtiden byder på mere af det nære.

Lokalt støtter vi den lokale brugs/købmand og vi bruger de lokale håndværkere. Vi køber dansk fremfor billigere ting/varer/fødevarer fra udlandet. Vi skal kigge indad og overveje om vi fx virkelig har behov fra kød importeret fra Argentina eller Australien, når vi selv har masser af bønder, der producerer kød her i landet. Er det mon nødvendigt at sende vores slagtedyr til Tyskland, når vi selv har slagterier, der fungerer fint? Sådan kan jeg blive ved, men håber der er nogle beslutningstagere der tænker de samme tanker og kan sætte handling bag. Både lokalt men også globalt. Denne pandemi og dens aftryk på samfundet må ikke blive glemt bare for at vi går tilbage til tingenes tilstand som de var før pandemien. Vores planet har fået et hårdt tiltrængt pusterum. Tænk hvis det kunne være starten på det nye normal eller i hvert fald derhenad, hvor vi vælger at gøre noget mere for nærmiljøet, vores land, vores kontinent, vores planet. Tænk hvis der kom handling bag alle politikernes fine ord om miljøplaner, dyrevelfærd og hvordan vi redder planeten og hinanden. Tænk hvis alle regeringer satte miljøet øverst på dagsordenen, selvom det ikke noget de kan tjene penge på, men som hele verden tværtimod kan profitere af både nu og på sigt. Lige nu er økonomien i verden ikke den bedste. Der skal startes mange ting op igen og denne gang har vi chancen for at gøre det rigtigt fra start af.

Puha – det var store betragtninger og tanker, men ikke desto mindre kommer de fra hjertet af. Det hele sker desværre ikke hverken i dag eller i morgen, men mens vi venter på den positive forandring, krydser jeg fingre for I kommer helskindet igennem coronasitautionen og at planeten får gavn af denne – for mange- svære tid.Tak for din tid 💖🙏😇

Anders Fyllgraf

Facebook: Angels Universe v. Anders Fyllgraf

Instagram: angels.universe.dkComments


bottom of page